МТСП и УНСС подписаха рамков договор за сътрудничество

МТСП и УНСС подписаха рамков договор за сътрудничество

0 коментара

Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подписаха рамков договор за сътрудничество при провеждането на студентски стажове, презентации, семинари, конференции, подготовката на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация и реализиране на съвместни проекти. 

Сътрудничеството между МТСП и УНСС ще създаде възможност на студентите за тяхното по-добро професионално ориентиране, убедени са вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

„Младежите, които се обучават сега в университетите, не се плашат от работа, те търсят подходяща заетост още в последните години на средното си образование, като предпочитат гъвкав работен график и работа от разстояние. Тези млади хора, родените в периода 1996-2009 г., са представители на поколението Z, което иска да работи, ще търси нови професии, ще се квалифицира бързо и ще сменя професията си без притеснения“, отбеляза министър Донев.  

Според него,, въпреки навлизането на новите технологии на пазара на труда в бъдеще, все по-търсени и ценни ще са специалистите, които са избрали професии, свързани с грижата за хората.