Поредната от поредица срещи на АОБР, с партиите и коалициите, за които социологическите агенции дават шанс за участие в следващия парламент, констатира пълно сходство на приоритетите.


До момента са проведени срещи с представителите на БСП, ДПС, , Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и Патриотична коалиция “Воля и НФСБ.
Основа на обсъжданията са приоритетите на АОБР за 2021 г..

Работодателските организации ( АОБР ) поставиха акцент на запазването на съществуващия данъчен модел, намаляването на регулаторната тежест върху бизнеса, промяна на такса битови отпадъци чрез въвеждане на принципа „Замърсителя плаща“, реформите в сектор „Енергетика“, включително либерализиране на пазара и прекратяване на договорите с т.нар. „американски централи“, премахване на административното определяне на минималната работна заплата, както и подобряване на политиките за човешки ресурси, вкл. продължаване на реформите в образованието и подобряване на регулациите за привличане на квалифициране работници от трети страни.

„Целта на срещите с политическите формации е да ги запознаем с действията и мерките, които според нас, следващият парламент и правителство е добре да включат в програмата си, за да може страната ни да реализира ускорен икономически растеж, заяви Васил Велев, председател а АИКБ и настоящ ротационен председател на АОБР и допълни „ че през последните четири години сме имали подкрепата на г-н Валери Симеонов и г-н Марешки и разчитаме, че като представители на българския бизнес при влизане на формацията им в следващото Народно събрание ще продължим с успешното си сътрудничество“.

Повече на www.bica-bg.org