Приключиха номинациите за „Наградите на БАИТ” 2020


93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до края на срока за участие в 10-то издание на конкурса „Наградите на БАИТ“.

Най-много подадени проекти има в категорията  Успешен български ИКТ продукт/услуга - 23. Следват категориите Образователна награда и Младежка награда, съответно с 19 и 15кандидатури.

Сред заявките за награда в категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга има IoT продукти за автоматизация на дома, които позволяват на потребителите да контролират домашни устройства през мобилните си телефони или чрез гласови команди;  високотехнологична система за автоматизирано управление на основни земеделски процеси като напояване и  наторяване, мониторинг на културите, климат контрол. Система за гласова комуникация и управление, предназначена за критични сектори като авиацията, отбраната и ЖП транспорта. Иновативни решения за машинно самообучение, за автоматична подредба и извличане на данни от различни документи. Система за управление и менажиране на софтуерното тестване и софтуерни решения за преобразуване и въвеждане на нови бизнес модели на управление, за дистрибутирано съхранение на данни в облак. Решения за киберзащита и още много интригуващи иновативни проекти.
 
С пълния текст на прессъобщението, можете да се запознаете на  http://www.bait.bg/novini/93-kandidaturi-za-201enagradite-na-bait201d-za-2020-g