Преизбраха д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ за вицепрезидент на SGI Europe

Преизбраха д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ за вицепрезидент на SGI Europe

0 коментара

Проведеното в Брюксел Общо събрание на SGIEurope (Услуги от Общ интерес Европа)избра нов председател – Паскал Боло , който е вицепрезидент на Nantes Metropole и председател на френската секция на SGIEurope и преизбра д-р Милена Ангелова, главен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България за вицепрезидент до 2022 г., заедно с г-Филипо Брандолини, Италия и Ингберг Либинг, Германия. Предвид важните решения относно Многогодишната финансова рамка 2021 – 2027, Плана за възстановяване и развитие, преговорите по социални въпроси, данъчно законодателство, енергетиката в ЕС, както и продължаващата криза във връзка с пандемията от коронавирус, това е сериозна възможност за АИКБ да участва в правенето на политики в Европа.

Двама от членовете на Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) бяха преизбрани на ръководни длъжности в Съветите към SGIEurope. Това са инж. Стефан Чайков, председател на Българска браншова камара „Пътища“ и доц. д-р Борислав Великов от „Българска асоциация по водите“.

С мандат до края на 2022 г. Стефан Чайков е отново зам.-председател на Съвета за устойчиво развитие, а Борислав Великов - зам.-председател на работната група по водни ресурси.

Повече по темата на www.bica-bg.org