VMwarе Bulgaria със сертификат за „Инвеститор клас А“


Виемуер България (VMwarе Bulgaria) бе сертифицирана като „Инвеститор клас А“ от Българска агенция за инвестиции и Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на МИ . Отличието се връчва заради продължаващият ангажимент на компанията в ИТ сектора в България, който включва разрастване на екипа с капацитет до 1000 служители.

Сертификатът за „Инвеститор клас А“ бе връчен на Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA, лично от заместник-министъра на Икономиката Лъчезар Борисов. На церемонията присъстваха Рей О’Фарел, изпълнителен вице-президент и главен технически директор на VMware. Процедурата по сертифициране и изискванията към инвестиционния проект е изпълнена съгласно Правилника за прилагане на закона за насърчаване на инвестициите (ППЗНИ).

“Мисля, че имаме едно добро партньорство, мога и искам да ви поздравя от името на Министерството на икономиката за това, че утвърждавате България като един от лидерите в IT сектора в регионален и глобален мащаб – поздравление и благодарности!”, сподели на церемонията Лъчезар Борисов.

“Преди 12 години, когато е бил основан офиса в България екипа ни е беше само 170 човека, а вече сме над 1000. Плановете ни са да продължим да се разрастваме, съвсем скоро ще се преместим в нов офис за 1500 човека и няма да спрем там, защото офиса се позиционира като един от топ 3 в глобален мащаб за VMware.”, каза Диана Стефанова.

“Имаме дълги и сериозни отношения с България и се фокусираме на най-важното в технологичния бизнес – талантите. Офиса ни в София работи по всичките продукти на VMware и с активното участие на локалното ръководство ние продължаваме да растем. Също така сме много благодарни на правителството за активната подкрепа”, добави Рей О’Фарел.

VMwarе Bulgaria откри офиса си през 2007 г., а през последните няколко години към развойната дейност беше прибавена и значителна експертиза в посока бизнес операции. През 2018 година компанията получи приза на AoN „Най-добър работодател в България“.