10 години от създаването на специалност „Предприемачество“в УНСС

10 години от създаването на специалност „Предприемачество“в УНСС

0 коментара

В тържественото връчване на дипломите на поредния випуск взеха участие представители на Администрацията, на бизнеса и общественици. Министерство на икономиката ще подпомогне млади предприемачи, като им даде възможност да кандидатстват с проекти за собствен бизнес по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. До края на декември ще бъде обявен прием на проекти за стартиращи предприятия, за който са осигурени над 67 млн. лв., с които ще бъдат финансирани близо 400 новорегистрирани компании с до 200 хил. лв. безвъзмездна помощ. Това стана ясно от думите на съветника на икономическия министър Любомир Ганчев по време на тържествената церемония в УНСС.

С безвъзмездната помощ, Министерство на икономиката може да подпомогне всеки млад човек с новаторски идеи и ясно обособена визия за развитие. Предимство ще бъде дадено на проекти на младежи под 29 години, като фокус се поставя и върху женското предприемачество.

Дипломирането на абсолвентите съвпадна с 10-годишнината от създаването на специалност „Предприемачество“, както и 20 години от създаването на Института по предприемачество при УНСС. Събитието бе ръководено от проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, който е основател на специалността и катедрата „Предприемачество“ и директор на Института по предприемачество при УНСС, вицепрезидент на Европейския съвет по малък бизнес и предприемачество, както и председател на УС на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството.