Украинска делегация проучва инвестиционните възможности у нас


За втори пореден път Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) беше домакин на Инвестиционен форум „Роднина 2015“, проведен на 7-ми и 8-ми септември 2015 г. в град София. Форумът се организира по инициатива на Запорожкото българско общество „Роднина“ и бе открит от председателя на АИКБ Васил Велев, който приветства гостите и пожела успех на форума. Той подчерта, че ръководството на АИКБ се радва на възможността да осигури среща на членовете на Асоциацията с представители на важни браншове от бизнеса в Украйна. Председателят на Запорожкото българско общество "Роднина" Иван Григориев изрази благодарност на АИКБ за оказаните подкрепа и съдействие.

Участниците във форума бяха запознати с икономическата ситуация в България и възможностите за сътрудничество с българския бизнес, както и обсъдиха възможностите за партньорство в различни области и отрасли.

По време на инвестиционния форум участниците от Запорожка област на Украйна имаха възможност да се срещнат и с представители на Министерство на външните работи, Народното събрание и Българската агенция за инвестиции (БАИ). Презентацията на изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев предизвика широка дискусия и интерес от украинските инвеститори за възможностите за стартиране и преместване на бизнес в България. Бяха представени насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите, които България прилага при сертифициране на инвестиционните проекти.

Всички участници се обединиха около идеята, че за да се запазят, възродят и развиват духовните ценности, традициите и българската култура, както и за да се установят по-тесни търговско-икономически връзки между България и Украйна, инвестиционния форум „Роднина“ трябва да стане традиционен и ежегоден. През следващите три дни програмата на форума предвижда организиране на срещи и събития в град Сливен.

Повече на http://www.bica-bg.org