Наградиха победителите в конкурса за насърчаване на младежката заетост

Наградиха победителите в конкурса за насърчаване на младежката заетост

0 коментара

На специална церемония, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова награди победителите в конкурса за насърчаване на младежката заетост „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“.

Първо място и награда от 2000 лв. спечели Ива-Симона Ангелова, второ място и 1500 лв. отидоха при Цветелина Иванова, на трета позиция с парична награда от 1000 лв. журито отличи Ива Вълчева. Началникът на отдел „Румъния, България, Малта”, ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” към Европейската комисия Аурелио Сесилио, връчи наградата на публиката и 2000 лв. на Мила Павлова.

Конкурсът стартира в началото на месец май и приключи на 11 юни. 47 младежи изпратиха мотивиращи видеа, в които споделиха своето желание за професионална реализация, чрез възможностите, които предоставя Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Резултатите и въздействието на пилотната кампанията на ОП РЧР във Фейсбук, която беше представена в обзорно видео, достигна до 7334 последователи и над 1 млн. импресии. Всички наградени видео материали ще бъдат използвани за популяризиране на младежките схеми за заетост на ОП РЧР в социалните медии, с цел мотивиране на младите хора да се запознаят с възможностите на програмата.

По време на събитието, заместник-министър Зорница Русинова представи схемата „Активни“ на ОП РЧР 2014-2020. Тя е насочена към младежи от 15 до 29 години, които не работят, нямат завършено образование и са в риск от социално изключване. Те ще бъдат включени в обучения за придобиване на професионални умения и квалификация, ще се устройват на работа или ще се връщат в образователната система. Процедурата ще бъде допълнително популяризирана посредством информационни дни в различни градове в страната.

Повече за процедурата на www.mlsp.government.bg