Българо-виетнамски бизнес форум се проведе в София


Форумът , организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Посолството на СР Виетнам в България, беше насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди и практическа реализация на приетия модел за икономическо сътрудничество между двете държави.

В него участва 80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски корпорации и фирми от хранително-вкусовата промишленост, банковото дело, селското и горското стопанство, дървообработването и производството на мебели, инфраструктурата и строителството, енергетиката и възобновяемите енергийни източници, текстила и облеклото, електрониката и електротехниката, туризма, недвижимите имоти и др. Делегацията бе на посещение у нас в рамките на официалната визита на г-н Нгуен Тан Зунг, министър-председател на Социалистическа Република Виетнам.

Форумът беше открит от Томислав Дончев – заместник-министър председател на Р България по европейските фондове и икономическата политика и от г-н Нгуен Тан Зунг, министър-председател на СР Виетнам. В рамките на форума, се проведоха В2В срещи, на които представителите на бизнеса от двете страни имаха възможност да презентират своята дейност, да обсъждат възможности за инвестиции и бизнес сътрудничество. Над 100 български участници се възползваха от възможността да открият нови виетнамски бизнес партньори.

Повече по темата на http://www.sme.government.bg