БТПП бе домакин на българо-македонски бизнес форум


Над 90 представители на македонския и българския бизнес имаха възможност да се срещнат, да създадат контакти и да обменят опит.

Съорганизатори на събитието бяха Стопанската камара на Македония и Македоно-българската стопанска камара. При откриването на Форума и Георги Стоев, заместник – председател на БТПП и заместник-председателят на Стопанската камара на Македония Елисавета Георгиева заявиха, че палатите ще работят за ускорено развитие на двустранните търговско-икономически отношения. А Зоре Темелковски, председател на Македоно-българската стопанска камара сподели, че въпреки кратката история на смесената палата, ръководството е организирало редица срещи за промотиране на двустранните инвестиции и бизнес.

Българо-македонски бизнес форум

Събитието продължи с представяне на инвестиционния и бизнес климат на двете страни и двустранни срещи. Бизнес форумът премина при голям интерес – над 90 представители на македонския и българския бизнес в секторите строителство, металургия и машиностроене, енергетика, химическа индустрия и фармация, хранително-вкусова промишленост, текстил и облекло имаха възможност да се срещнат и да обменят опит. Географската близост на двете страни, както и липсата на езикови бариери, бяха ключов фактор за осъществяването на двустранни срещи, опознаване, договаряния за бъдещо партньорство.

В края на форума бе подписано споразумение за сътрудничество между кабелните оператори на двете страни.