В Отворено писмо работодателите заявиха готовност да напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество


В първата си работна среща за 2015 г, четирите национално представителни работодателски организации - Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) обединиха позициите си по ключови въпроси за развитиео на социалния диалог.

В срещата участваха председателите на АИКБ - Васил Велев, на БСК - Сашо Дончев, и на КРИБ - Кирил Домусчиев, изпълнителният директор на АИКБ Милена Ангелова, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев, изпълнителният председател на БСК Божидар Данев, изпълнителният директор на КРИБ Евгений Йорданов, главният секретар на БТПП Васил Тодоров и експерти на четирите организациите.

В Отворено писмо работодателите заявиха готовност да напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество

Срещата бе предизвикана от тревожното състояние на социалния диалог и възприетата практика на изолиране на българските работодатели от вземането на важни решения в сферата на трудово-правните и социално-осигурителните отношения. В тази връзка, лидерите на четирите бизнес организации обсъдиха подготовката на общи позиции по развитието на социалния диалог и по пенсионната реформа у нас. Бяха обсъдени действия за ускоряване на приемането на съвместни предложения за промени в законодателството, с цел подобряване на бизнес средата и защита на общите интереси на българските предприемачи и работодатели. Обект на дискусия бе и участието на работодателските организации в работата на Международната организация на труда. Повече за срещата на http://www.bia-bg.com

Отвореното писмо можете да прочетете Тук...