Обръщение към 43-то Народно събрание разпространиха социалните партньори

Обръщение към 43-то Народно събрание разпространиха социалните партньори

0 коментара

Те поискаха политическите партии да подходят отговорно и да изберат стабилно правителство, което да осигури устойчиво развитие на страната.

Обръщението е подписано от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Конфедерация на независимите синдикати в България и Конфедерация на труда "Подкрепа".

„Настояваме политическите партии, представени в 43 –то Народно събрание да изберат стабилно правителство с възможности за провеждане на устойчива политика;Новоизбраното правителство спешно да подготви:

  • Актуализация на Държавния бюджет за 2014 г. с таван за бюджетен дефицит до 3% от БВП;Гарантиране на стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства;
  • Запазване на съществуващия режим за пенсиониране на индустриалните категорийни работници до намиране на трайно решение;
  • Превантивни мерки за гарантиране на енергийната сигурност и стабилност на страната.”

По нататък в Обръщението се казва ”Очакваме ясни цели, ангажименти и конкретни резултати в посока спазване на реда и законността, гарантиране свободата на предприемачеството и полагането на достоен труд, прозрачност и ефективност при разходването на публичните средства. Преди нещо да се раздаде, то трябва да бъде произведено! Преди да разпределяте обществен ресурс, трябва да създадете условия за производството на този ресурс, да ограничите корупцията и административния натиск върху бизнеса, да осигурите достатъчно здрави, можещи и знаещи хора за икономиката. Защото хората са най-ценният национален капитал!”