Безплатна оценка на иновационния им капацитет ще получат победителите във второто издание на конкурса за иновативно предприятие

Безплатна оценка на иновационния им капацитет ще получат победителите във второто издание на конкурса за иновативно предприятие

0 коментара

В хода на процеса по номиниране за участие във второто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятия, Съветът по иновации и енергийна ефективност при Българска търговско-промишлена палата, съвместно с Enterprise Europe Network, взеха решение за включване на още еди стимул за кандидастващите предприятия.

За победителите в категория „Иновативно предприятие“ е предвидена награда – безплатна оценка на иновационния им капацитет с инструмента IMP3rove – първата европейска стандартизирана система за управление на иновациите CEN/TS 16555-1:2013.

IMP3rove www.improve-innovation.eu е холистичен метод за изучаване на иновационната стратегия и визия на фирмата, иновационната култура, жизнен цикъл на иновациите и базовите фактори.

Ползите за фирмите са:

  • извършена оценка с IMP3rove ви дава предимство при кандидатстване за финансиране по програми Хоризонт2020 и Cosme
  • анализ на силните и слабите страни
  • намиране на нови пазари и клиенти
  • разбиране за важността на управлението на иновациите

Предприятията трябва да отговарят на определени условия, за да може да се направи оценка с IMP3rove. За повече информация:Мирослава Маркова,технически секретар на Съвета по иновации към БТПП, [email protected] (02) 811 7194.

Срок за изпращане на заявки: 17:00ч. на 31 октомври 2014 г. (петък)

Повече за второто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятие и условията за кандидатстване на
http://inovacii.eu
http://www.bcci.bg