БТПП подготвя българското участие в Европейски парламент на предприятията


Tретото издание ще се проведе на 16 октомври 2014 г. в Пленарната зала на Европейския Парламент в Брюксел. Регистрацията е отворена до 10 септември 2014 г.

България има право да изпрати 17 представители на бизнеса, които ще имат уникалната възможност да се срещнат с президента на Европейския парламент - Мартин Шулц, както и с новоизбрани евродепутати и представители на европейски и международни институции.

Целта на Европейския парламент на предприятията (ЕПП) е да се постигне по-добро разбиране от страна на европейските законодатели на нуждите, притесненията и предизвикателствата, с които ежедневно се срещат предприемачите. ЕПП ще позволи на предприемачите да вникнат в целите на ЕС и ролята на всяка институция в законодателния процес. На база на приоритетите за 2014 г., представени от Европейската комисия, Европейския парламент, председателството на ЕС и ЕВРОПАЛАТИ са определени четири области за дебат по време на ЕПП – интернационализация, умения и човешки ресурси, финансиране, енергия. В края на всеки дебат, членовете на ЕПП ще имат възможност  да изразят мнението си и да гласуват по поставени въпроси.

БТПП отправя покана за участие в третото издание на ЕПП/ www.parliament-of-enterprises.eu. „Вярваме, че българските фирми могат да споделят ценен опит и да направят полезни предложения за подобряване икономическата среда и бизнес сътрудничество в ЕС. Регистрацията е отворена до 10 септември 2014 г. При регистрацията ще се прилага принципът първи по време – първи по право”.

Повече информация:  Критерии за участие; Предварителна програма на българското участие; Проекто-програма за 16 октомври 2014 г на http://www.bcci.bg/news/8285

За допълнителна информация, моля свързвайте се с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” на тел.: 02 8117 489, 8117 494 или e-mail: [email protected].