29 центъра за кариерно развитие вече са в услуга на заетите лица

29 центъра за кариерно развитие вече са в услуга на заетите лица

0 коментара

Центровете са създадени по проект на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Центровете бяха представени от Беата Папазова, ръководител на проекта, и председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Освен в София, Центровете за кариерно развитие ще функционират към 28-те Регионални търговско-промишлени палати/камари в системата на БТПП - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Центровете за кариерно развитие предлагат на заетите лица възможности за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация. Те създават условия и за стимулиране на мобилността на работната сила, за по-голяма гъвкавост на пазара на труда. Поддържат локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти, интересуващи се от възможности да заемат подобни позиции, въвеждат информация в Модула „Кариерно развитие”  на електронната платформа на Виртуалната Социална Академия (www.vsa.bcci.bg)  за предлагани позиции от работодатели и за кандидати, търсещи кариерно израстване. 

Информацията за работодателите и за предлаганите позициите със съответните изисквания е публична, докато за кандидатите в публичната част има информация само за търсената позиция от съответния кандидат, както и за образованието, квалификацията и досегашния му опит в дадената професионална област.

При проявен интерес към тази услуга, се обръщайте към най-близкия Център за кариерно развитие. Контактите за тези центрове можете да намерите на електронната платформа на Виртуалната Социална Академия, модул „Кариерно развитие” www.vsa.bcci.bg .

Повече на : http://www.bcci.bg