14-ото Общо събрание на Българската стопанска камара (БСК) преизбра Сашо Дончев за председател на УС на БСК

14-ото Общо събрание на Българската стопанска камара (БСК) преизбра Сашо Дончев за председател на УС на БСК

0 коментара

Форумът стартира с приветствие на министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на икономиката Драгомир Стойнев, Жером Шовен-зам.генерален директор на BUSINESSEUROPE, президента на КНСБ Пламен Димитров. Събранието бе уважено от представители на академичните среди, ректори на висши училища, ръководители на банки и финансови институции, представители на посолствата.

В изказването си Драгомир Стойнев наблегна на приоритетите на правителството, «които отразяват основните насоки на европейската политика и не случайно една от първите стъпки, които предприехме, бе за реиндустриализация на България. Тя е базирана на три основни стълба – достъп до финансов ресурс, подготовка на човешки капитал чрез реформа с дуалното образование и насърчаване на иновациите, които са изключително важни”, заяви министър Стойнев.

Равносметката на изминалия период: Активно застъпничество за интересите на българския бизнес в национален и международен план, внесени над 120 становища по ключови за икономиката законопроекти; изпълнени над 35 проекта с международно финансиране;разкрити представителства в Брюксел, Китай, ЮАР и арабските страни; десетки анализ и проучвания...Това са само част от от дейностите, които БСК е осъществила през последните пет години. Отчетът беше представен от изпълнителния председател на камарата Божидар Данев.

Участващите в Общото събрание 174 представители на бизнеса от всички сектори на икономиката в страната одобриха отчетите и приеха насоките за развитие през следващите 5 години.Бяха направени изменения и допълнения в Устава и бяха избрани новите управителни органи. За председател на УС на БСК бе преизбран Сашо Дончев.

Повече на http://www.bia-bg.com