Прослушване за набиране на желаещи за нова младежка актьорска школа Кака Лара и Карла Рахал ще водят школа по актьорско майсторство МОНТФИЗ


Школи МОНТФИЗ обявяват на 12-ти октомври 2013г. прослушване за актьорска школа - с преподаватели Лара Златарева (Кака Лара) и Карла Рахал! Поведение пред камера и микрофон са един от акцентите в тяхната преподавателска практика.

Желаещите да се явят на прослушването за новата младежка актьорска школа трябва предварително да подготвят един материал по личен избор - монолог от пиеса, откъс от проза, стихотворение или басня. Прослушванията се провеждат с предварително записване и по предварително подготвен график.

Записванията се приемат до 10-ти октомври на телефон: 089 911 82 52.

Всички, преминали успешно кастинга на 12 октомври, се събират още на следващия ден за първата си репетиция. Репетициите на школата ще бъдат всяка събота и неделя по три часа и половина. Основното обучение в школата ще продължи две учебни години, организирани в четири модула. В края на всеки модул младите актьори ще представят продукция пред публика. След края на втората година, успешно завършилите обучението ще имат възможността да се включат в майсторските класове на МОНТФИЗ по актьорско майсторство, в които на професионален принцип се подготвят цялостни тетрални спектакли - там учениците от школата ще могат да си партнират на една сцена с професионални актьори.

През двугодишния курс на обучение младите театрали практически ще изучават дисциплините Актьортво за драматичен театър, Техника на говора, Художествено слово, Сценично движение, Класически танци, Съвременни танцови техники, Джаз танци, Обща психо-физическа подготовка на актьора и Актьорство пред камера.

Актьорът Слав Бойчев – основател и основен идеолог на Сдружение с нестопанска цел “МОНТФИЗ”, съобщи, че в преподавателския екип, освен Лара Златарева и Карла Рахал, се включват и преподавателите от НАТФИЗ д-р Ралица Бежан (по Техника на говора и Художествено слово), Ана Митева (по Сценично движение, Класически танци, Съвременни танцови техники и Джаз танци) и актрисата от Държавен сатиричен театър "Алеко Константинов" Маргарита Хлебарова.

ТV 7 също застава зад инициативата за създаването на новата младежка актьорска школа. Веднъж месечно актьори от сериалите, които TV 7 продуцира, ще обучават курсистите в школата на Актьорско майсторство пред камера. Освен това телевизията ще съдейства с предоставянето на снимачна техника за нуждите на упражненията. Участниците в школата ще имат и възможността да надникнат в кухнята на телевизионерството, като присъстват на заснемането на телевизионни предавания.

Повече за прослушването и МОНТФИЗ можете да намерите на http://www.montfiz.com