Голяма авария в подстанция „Орион” остави без ток 8 квартала в София


Без ток са районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“. Засегнат е електротранспорта и телефонният център на ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на Компанията.

Извършват се превключвания и се работи за възстановяване на електроснабдяването на засегнатите райони. Всички аварийни екипи на ЧЕЗ работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Компанията поддържа връзка със Столична община. Вече  е отстранена повредата в Телефонния център на ЧЕЗ. Операторите на 0700 10 010 отново приемат обаждания от клиентите.
Спирането на тока се отрази и на трамваите и тролейбусите по някои линии. Част от тях няма как да се движат докато не бъде разрешен проблемът, съобщиха от Центъра за градска мобилност, съобщиха от БГНЕС.

Първите проблеми са започнали още в 10,57 ч. тази сутрин. Блокирано е движението на тролеите и трамваите по булевард "Цар Борис III", по булевардите "Ал. Стамболийски", "Христо Ботев", "Опълченска", "Патриарх Евтимий", "Прага", "Сливница".
В тази част на София не се движат трамваите с номера 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 19. Н се движат и тролейбусите по линии 1, 2, 5, 8, 9