Доброволци подмениха крушките в детска градина във Видин

Доброволци подмениха крушките в детска градина във Видин

0 коментара

„Винаги сме щастливи, когато имаме възможност да допринесем за подобряване на условията за живот на децата. Надявам се средствата, които ще бъдат спестени благодарение на новите крушки, да бъдат вложени в дейности и приспособления, които ще направят престоя на малчуганите в градината по-приятен и уютен“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Инициативата е част от дългосрочната програма на компанията за насърчаване на доброволчеството и подкрепа за местните общности и децата. В рамките на програмата, през декември 2012 г. служители на компанията замениха с енергоспестяващи 135 електрически крушки в детска градина „Зорница“ в града, а година по-рано по време на „Седмицата на доброволчеството в ЧЕЗ“ бяха освежени съоръжения за игра в двора на ОДЗ „Щастливо детство“.

От началото на годината до момента ЧЕЗ е вложила близо 690 хил. лева в поддържане, реконструкция, развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в област Видин.. Сред по-големите обекти са реконструкцията и модернизация на въздушна мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в селата Синаговци и Плешивец, община Ружинци. В резултат на изпълнението им е подобрено електрозахранването на близо 500 клиенти в района. До края на 2013 г. са планирани инвестиции в размер на още 490 хил. лева за областта.