Омбудсманът на ЧЕЗ се срещна с клиенти на дружеството в Монтана Радослав Димитров продължава инициативата “Дни на отворените врати”


В Деня на отворените врати в Монтана енергийният омбудсман на ЧЕЗ в България Радослав Димитров се срещна с клиенти на дружеството в сградата на местния клиентски център. Това е шестият град, в който енергийният омбудсман осъществява лични срещи с потребители след приемните в София, Благоевград, Враца, Перник и Плевен.

„Практиката показа, че прекият диалог с клиентите, обсъждането на всеки отделен казус и съветите, които получаваме, са от изключително значение за компанията и подобряване на отношенията с потребителите. Ще продължа откритите разговори с хората и в други градове.“, каза Радослав Димитров.

Той е първият енергиен омбудсман в България. Основната му функция е да разрешава спорове и да преразглежда решения, взети по клиентски въпроси от някоя от компаниите на ЧЕЗ – „ЧЕЗ Електро България” и „ЧЕЗ Разпределение България”. От създаването на новата институция на 11 март омбудсманът е получил 226 сигнала, от тях вече са обработени и разгледани 117, като 105 клиенти вече са получили отговор.

Потребителите на ЧЕЗ в Западна България могат да подават сигнали и предложения към енергийния омбудсман на ЧЕЗ на тел. 02/8958450, факс 02/8959770, по електронна поща [email protected] или чрез писмо на адрес гр. София 1000, ул. „Г. С. Раковски“ № 140. Клиентите ще бъдат информирани за решението на омбудсмана най-късно до 30 работни дни, след подаване на сигнала. Становището на омбудсмана е задължително за всички компании от групата на ЧЕЗ в България.