Български фермерски съюз организира изложение на местни млечни и фермерски продукти в Кърджали


Събитието ще се проведе на 29 и 30 март 2024 г. на пл. "Освобождение". 

Изложенията се осъществяват с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Целта е подпомагане на земеделските стопани чрез пряка реализация на произведените от тях продукти сред българските потребители. Участие могат да вземат регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка

Участниците ще имат възможност да обменят опит и познания, да осъществят контакти един с друг и да засилят сътрудничеството помежду си. Посредством изложенията от Български фермерски съюз се надяваме да засилим интереса към земеделските дейности на по-широк кръг от хора, както и да привлечем младото население към тях.

Изисквания към участниците за представяне на продукцията:

Земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани, ангажирани с първичното селскостопанско производство.

Предприятия, ангажирани с преработка на селскостопански продукти по смисъла на чл.2(6) от Регламент (ЕС) № 2022/2472на Комисията, т.е. всяко обработване на селскостопански продукт, в резултат на което се получава продукт, който също е селскостопански продукт, с изключение на дейностите, извършвани в стопанството, нужни за приготвяне на животински или растителен продукт за първа продажба. (да отговарят на условията за малки и средни предприятия)

За повече информация: Наталия Кирова – „Връзки с обществеността“ – 0884 764021

Георги Стоянов, Председател на Българския фермерски съюз – 0899 853953