Предприемач

Отговорен бизнес

ЧЕЗ подкрепя конкурса „Моето невероятно лятно приключение“

ЧЕЗ подкрепя конкурса „Моето невероятно лятно приключение“

До 30 август децата могат да изпращат творбите си за участие в инициативата, която е част от „Забавното лятно четене“ 2015 г.

За трета, поредна година ЧЕЗ спонсорира „Забавното лятно четене“ - най-голямата национална кампания за насърчаване на детското четене, организирана от детския онлайн портал Az-deteto.bg с институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници „Сиела“. Над 10 000 деца са участвали в инициативата от нейния старт през 2011 г. досега, като прочетените книги са над 40 000.

През юли стартира поредната инициатива от кампанията за 2015 г. – конкурс за творческо писане на тема „Моето невероятно лятно приключение“. До 30 август децата могат да изпратят на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. свои есета или стихове, в които да опишат най-невероятното приключение, което им се е случвало през лятна ваканция или за преживяване, което мечтаят да им се случи. Сайтът Az-deteto.bg ще публикува всички получени творби. Най-добрите текстове ще бъдат отличени и наградени. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 13 септември по време на финала на „Забавното лятно четене“ 2015 г.

Повече информация за конкурса „Моето невероятно лятно приключение“ можете да намерите на az-deteto.bg/konkurs.

Tags: Брой 8 2015