Предприемач

Отговорен бизнес

Рекордни 70 000 лв. набра третият Благотворителен търг на звездите

Рекордни 70 000 лв. набра третият Благотворителен търг на звездите

Изявени бизнес лидери наддаваха, за да подпомогнат работата на фондация „Заедно в час“, чиято мисия е да улесни достъпа до качествено образование за всяко дете в България.

На 25 ноември 2014 г. в хотел „Хилтън” се проведе Благотворителен търг на звездите, в който изявени бизнес лидери наддаваха за времето на известни и вдъхновяващи личности – звезди от киното и музикалната сцена, предприемачи и спортни шампиони. Всички те ще отделят два часа, в които ще споделят своя талант и знания с екипа на компанията, спечелила ги по време на търга. Събитието се организира за трета година от фондация „Заедно в час“ и Българския форум на бизнес лидерите. Набраната рекордна сума от 70 000 лв. ще подпомогне работата на неправителствената организация, чиято мисия е да улесни достъпа до качествено образование за всяко дете в България. „Благодаря на всички участници в търга, за вярата в успеха на всяко дете. Само с обединени усилия и ясна визия за това, какво искаме да знаят и могат нашите деца, ще може да осигурим едно по-добро бъдеще на нашата икономика и общество.“ Това заяви изпълнителният директор на „Заедно в час“ Евгения Пеева при откриването.

„Единствената смислена и дългосрочна инвестиция, която един бизнес може да направи, е в образованието. Това е причината да подкрепям „Заедно в час“ и техните усилия в привличането на талантливи млади хора, да станат учители на деца, които имат най-голяма нужда от тях“, заяви Ивайло Пенчев, управител на „Уолтопия”, който за поредна година е най-активният участник в благотворителния търг.

„Надявам се, че тази вечер отново ще докажем, че има смисъл в това да инвестираме в бъдещето – утрешното поколение лидери е в днешните класни стаи и от тяхната мотивация и отдаденост зависи успеха на нацията”, каза председателят на БФБЛ Ираван Хира.

Сред известните личности, които взеха участие в търга, бяха Христо Мутафчиев, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Маги Малеева, Мария Илиева, Рафи, Ники Илиев, Дарин Ангелов, Георги Господинов, Александра Жекова, Владимир Каролев и водещите на търга Зуека и Рачков.

Повече за събитието и за организаторите на www.zaednovchas.bg, www.bblf.bg.


Рекордни 70 000 лв. набра третият Благотворителен търг на звездите

Tags: Брой 11 2014