Предприемач

Обучение по права на интелектуална собственост в Националната музикална академия „П. Владигеров“, организира БТПП

Обучение по права на интелектуална собственост в Националната музикална академия „П. Владигеров“, организира БТПП

Над 30 представители на бизнеса и творческите среди, сред които диригенти, композитори и музикални дейци участваха в организираното от БТПП в Националната музикална академия „П. Владигеров“ обучение по права на интелектуална собственост; авторски и сродни права.

Събитието бе организирано със съдействието на най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса, ориентирана към малките и средни предприятия Enterprise Europe Network. Една от точките на тази мрежа е в БТПП – Европейски информационен и иновационен център (EEN) към БТПП (http://www.bcci.bg/bg-een.html)

Защитата на интелектуалната собственост придобива все по-голямо значение за насърчаване творческата и научно-изследователската дейност, подпомагане разпространението на идеи до по-широка аудитория и осигуряване на закрила на интелектуалния творчески труд. Участниците в събитието бяха запознати с мерките, процедурите и обектите на защита на интелектуалната собственост както в България, така и на територията на целия Европейски съюз. Специално внимание бе обърнато на авторските права, срока на времетраене на закрилата и тълкуването на Закона за авторското право и сродните му права. Дискусии предизвикаха темите за размера на дивидентите, получавани по време на действието на закрилата на авторските права и бяха предоставени индивидуални безплатни консултации на участниците.

Лектор по темата бе доц. д-р Веселина Манева - преподавател в секция “Гражданскоправни науки” в  Нов български университет, както и в Института за правни науки към БАН. За повече информация:Enterprise Europe Network, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Българска търговско-промишлена палата, www.enterprise-europe-network.bg

 

Tags: Брой 4 2014