Предприемач

Посредник

„Дни на кариерата 2014” в Техническия университет

„Дни на кариерата 2014” в Техническия университет

Деветото по ред изложение на работодатели – “Дни на кариерата“, организира Кариерния център на ТУ София, на 21 и 22 октомври в София, на 23 октомври в Пловдив

Участниците в изложението са големи и средни фирми, здраво позиционирали се на българския и международния пазар от секторите Информационни технологии, Телекомуникации, Енергетика, Машиностроене и уредостроене, Авиационна техника и технологии, Индустриален мениджмънт, Храни и напитки и други. В рамките на мероприятието ще се проведат и 25 фирмени презентации.

За втори път на изложението ще участва и Европейския патентен офис, който ще се представи и с презентация. Над 700 свободни места, обявени от работодатели в бюрата по труда в София, ще предложи Агенцията по заетостта (АЗ) по време на форума „Дни на кариерата 2014” в Техническия университет. Ще бъдат представени и възможности за започване на работа в Германия.

На своите щандове АЗ ще предостави на студентите детайлна информация за всички свои услуги за подпомагане на трудовата им реализация. Младежите в София ще имат възможността да се запознаят с параметрите на над 700 свободни позиции, подходящи за учащи. Над 360 от тях са свързани с работа на смени и по график. Други над 320 предлагат гъвкаво или 4-часово работно време.

За седма поредна година участие във форума, както в София, така и в Пловдив, ще вземе EURES екипът на АЗ. На щанда в столицата ще има представители на Централата за международно и специализирано посредничество към Федералната агенция по труда на Германия (ZAV). Те ще търсят технически и IT специалисти, които имат добри познания по немски или английски език и искат да започнат кариерата си в Германия. Предложените работни места са за инженери по електроника, по електротехника, по механика, по машиностроене/автоматика, инженери за електрическа задвижваща техника, програмисти и др.

Tags: Брой 10 2014