Предприемач
Силният вятър събори дървета и скъса проводници от мрежата на ЧЕЗ

Силният вятър събори дървета и скъса проводници от мрежата на ЧЕЗ

Силният вятърсъбори десетки дървета върху съоръжения на компанията и скъса проводници. Аварийните екипи на ЧЕЗ работят в затруднени условия и ги подменят при все още бурния вятър. ЧЕЗ работи съвместно с Гражданска защита и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, като за да подпомогне работата им по отстраняване на падналите дървета, на места компанията временно преустановява електрозахранването.

Засегнати вследствие на силния вятър са клиенти на ЧЕЗ в районите на София, Дупница, Елин Пелин, Своге, Самоков, Във Враца без захранване са около 6000 клиенти, в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен. В община Вършец, област Монтана, без ток са около 500 души. В София-област около 2500 души имат проблеми с тока. От тях 1500 са в община Елин Пелин, а в Своге - около 1800. В община Дупница, в област Кюстендил, положението е най-тежко. Там 2000 клиенти в редица села са с нарушено захранване.

Компанията е създала необходимата организация за възстановяване на електрозахранването на всички потребители. В София работят 35 аварийни екипа, а на цялата територия на ЧЕЗ 80 екипа са на разположение да реагират незабавно при подадени сигнали за прекъснато електрозахранване. При необходимост компанията има възможност да мобилизира до 1000 служители.

„Вятърът тази нощ беше изключително силен, а на територията, обслужвана от ЧЕЗ беше обявен жълт и оранжев код за опасни явления. Бяха скъсани много проводници на компанията. За съжаление вятърът продължава и в момента, но ние реагираме незабавно при нужда. Молим нашите клинети да подават сигнали при забелязани скъсани проводници или други нарушения на целостта на наши съоръжения. Това могат да направят на тел. 112 или на 070010010“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Tags: ЧЕЗ, Брой 11 2015