Предприемач
Среща с кмета на община Босилеград, Сърбия в БТПП

Среща с кмета на община Босилеград, Сърбия в БТПП

Владимир Захариев – кмет на община Босилеград, и Стефан Стойков – заместник кмет, посетиха БТПП и се срещнаха с главния секретар на Палатата Васил Тодоров, съобщиха от пресцентъра на Палатата.

Целта на работното посещение бе обсъждане на възможностите за съдействие и развитие на двустранните отношения с община Босилеград, която е населена предимно от българи(http://www.bosilegrad.org/bg/OBosilegradu.aspx). Владимир Захариев представи възможностите за публично-частни партньорства в три общински завода – за сушене на зеленцуци, за текстил и за производство на чорапи. На територията на Босилеград съществуват възможности за развитие на селско стопанство, хранително –вкусова, мебелна и  текстилна промишленост.

Дискутирани бяха възможностите за организиране на бизнес форум в Босилеград с представяне на икономическия потенциал на общината и посещение на заводи в региона. Васил Тодоров запозна гостите с дейностите на БТПП и услугите, които предлага в полза на бизнеса. Той посочи като възможни варианти за сътрудничество с общината – съвместна работа по европейски проекти, организиране на бизнес форуми и семинари, проучване на интереса на български фирми, представяне на инвестиционните възможности в Босилеград.

За повече информация на : http://www.bcci.bg

Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” - тел.: 02 8117 494, 8117 489, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Tags: Брой 12 2014