Предприемач

Обилни валежи оставиха без ток около 3000 клиенти на ЧЕЗ

Обилни валежи оставиха без ток около 3000 клиенти на ЧЕЗ

Екипите на компанията правят опити да преминат през наводнените участъци

Вследствие на силните валежи е обявено бедствено положение в община Георги Дамяново, област Монтана. Без електрозахранване са около 3000 клиенти на компанията от всички населени места в общината. Придошлата река наводни трафопост в град Берковица и остави 300 абоната без ток.

Аварийни екипи на ЧЕЗ, съвместно с представители на Гражданска защита и Областната администрация, правят опити да преминат през наводнените участъци и да започнат ремонтни дейности. Служители на компанията ще работят без прекъсване докато не бъде възстановено нормалното електрозахранване в района.

175 обучени аварийни групи се грижат за сигурността на електроподаването в Западна България. Във връзка с прогнозите за продължаващи дъждове е осигурено мобилизирането на допълнителни аварийни екипи.

„В готовност сме да реагираме при всякакви условия. Колегите правят всичко необходимо и клиентите ценят техния труд. Специална благодарност получихме от кмета на Мизия за работата ни през миналия месец. Ще положим също толкова усилия и сега. Създали сме необходимата организация и работата няма да спира докато не се осигури спокойствието на хората“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Tags: Брой 9 2014