Предприемач
Фоайето на БТПП приюти  изложба-живопис на Ралица Денчева

Фоайето на БТПП приюти изложба-живопис на Ралица Денчева

Живописните платна на Ралица Денчева (портрети, цветя, мистични композиции ) носят дълбоките корени на традицията и фолклора, съхранили езотерична мъдрост, духовна чистота, божествено прозрение, усета за близост с природата. Ралица Денчева има редица участия в общи изложби, като “Духовни послания” в Галерия “Витошка” , София, участие в обща изложба в Букурещ, Румъния, участва със своя изложба в Артфестивала в Торонто, Канада, Самостоятелна изложба в „Български Културен Институт”, Париж, Франция, както и много самостоятелни изложби в редица градове на България.

Нейни творби са притежание на частни лица и колекционери в България, Германия, Швеция, Испания, Турция и Япония. Изложбата “Мистично – за красотата” бе открита от председателя на Палатата Цветан Симеонов. „Надявам се, че това, което представя експозицията, ще даде повод на служителите и посетителите на Палатата да се усмихнат и да дадат воля на собственото си въображение, докоснати от таланта на художника”, заяви Цветан Симеонов и подчерта, че Палатата ще продължи да подкрепя подобни инициативи и художници, имащи способността да променят хората със своята работа, да създават въздействащи истории и образи.

„Живописта на Ралица е много интимна, но и сакрална. В центъра е жената, тук често проличава неин автопортрет – една пътека към нежен и романтичен свят. Картините й биха радвали хора, които искат в дома им да има покой, добра енергия, зареждане с изконни ценности, с интерпретации на иконната култура.” , каза д-р Райна Дамяни, журналист, художник и арт експерт.

Ралица Денчева сподели, че творбите й са послание за силата на Красотата - като най-явното, видимо и съвършено проявление на божественото и доброто в човека. Тя изрази благодарност за съдействието от страна на Палатата и на Съвета по иновации – инициатор на изложбата.

Откриването на изложбата бе съпътствано от музикалната магия на изпълнението на световноизвестния цигулар и концертмайстор на Холандското радио и на Държавната опера Пловдив проф. Минчо Димитров. Картини на художничката Ралица Денчева са изложени в партерното фоайе на БТПП. Експозицията ще продължи до 31 юли т. г.

1640 1
1640 2
1640 3
1640 4

Tags: Брой 6 2017