Предприемач

“УЛИЦАТА НА ЖИВО” ОТКРИВА 11-ТИ ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВАТА В ПЛОВДИВ

“УЛИЦАТА НА ЖИВО” ОТКРИВА 11-ТИ ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВАТА В ПЛОВДИВ

Телевизия и театър ще се срещнат в мултимедийния спектакъл на Теди Москов "УЛИЦАТА на живо", който e една от най-успешните продукции на Националния дворец на културата (НДК) през тази година. Представлението ще даде официален старт на 11-то издание на “Есенен салон на изкуствата” в Античния театър в Пловдив на 5 септември (събота) от 20:30 ч.

“Радвам се, че “Улицата” - един спектакъл изцяло продуциран от нас, е високо оценен и ще открие едно значимо събитие”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош. Той пожела успех на Салона на изкуствата в Пловдив”. След като два пъти предизвика фурор и напълни до краен предел Зала 1 на НДК, спектакълът, по покана на Община Пловдив, ще се пренесе в Античния театър, за да възроди емблематичното за времената на преход и промяна телевизионно шоу.

Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще “прелее” в картината на екрана. Спектакълът ще предложи на зрителите поредица от смешни гегове от Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро и Малин Кръстев.

За музиката на живо ще се погрижат Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са поверени на Свила Величкова, а за картината и монтажа ще се погрижи Иван Москов. Асистент-режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Билети за събитието все още могат да бъдат намерени в Билетния център пред Община Пловдив на цени от 10, 15 и 20 лв.

“Есенен салон на изкуствата” в Пловдив отново ще предложи богата програма, множество изложби, театрални спектакли, музикални събития и улични представления, на които ще гостуват български творци и гости от цял свят. Форумът ще представи фестивалите: "Sounds of the Ages", ONE ARCHITECTURE WEEK , "Национални есенни изложби", ХIX Есенен международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът”, VII PolineROOOCK fest, Седмица на съвременното изкуство, , XI издание на “Нощ/Пловдив 2015”, Празник на Стария град, VI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, Международен куклено-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много”.

Модул TheatAir към международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” ще се проведе от 3ти до 6ти септември в Пловдив. Общо 44 представления ще бъдат представени в четирите фестивални дни, а артисти от Испания, Италия, Белгия и Унгария ще пристигнат в града на тепетата, за да се включат в модула.Той е изцяло посветен на улични спектакли и пърформанси, създадени за открити пространства и отразяващи съвременното светоусещане на творците, представящи изкуството си в разнообразна среда и в пряк контакт с публиката. TheatAir 2015 е посветен на вълшебството!

Повече информация на: http://www.visitplovdiv.com

Tags: Брой 9 2015