Рекорден брой проекти


Рекорден брой проекти се състезават за Наградите за отговорен бизнес на БФБЛ.

Десетото юбилейно издание на Наградите за отговорен бизнес привлече рекорден брой кандидатури. За участие в конкурса са подадени 85 проекта от 50 организации от цяла България. Това беше официално оповестено от председателя на Български форум на бизнес лидерите Мария Шишкова, по време на работна закуска на членовете на журито.

„Внушителният брой кандидатури говори за доверието към нашата организация и за успешно реализираната ни мисия да промотираме ценностите на корпоративната социална отговорност (КСО) и да насърчаваме бизнеса в България да развива активна социална политика, което е и основната ни дейност от 15 години насам”, отбеляза Мария Шишкова.
Проектите ще бъдат оценявани от изтъкнати личности от областта на бизнеса, медиите, науката, правителствения и неправителствения сектор.
Основните критерии за оценка на номинираните социално отговорни проекти са: каква е конкретната полза за обществото, дали проектът е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията при осъществяването му, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.
Победителите ще бъдат обявени на 27-ми февруари 2013 г, на официалната церемония по награждаването в Шератон София Хотел Балкан. Очакват се повече от 300 подбрани гости, сред които управители на български и международни компании, представители на правителството, дипломати, общественици и медии.